Paras uutinen, mitä olen tänään kuullut, on, että kelpaan Jumalalle sellaisena kuin olen. Raamattussa kerrotaan, miten tuhansia vuosia sitten Aabraham kelpasi Jumalalle ystäväksi. Jumala lupasi hänelle suuria, jopa käsittämättömän suuria asioita, joilla on merkitystä vielä tänäänkin. Aabraham kuitenkin luotti, että Jumala tekee sen mitä on luvannut. Tästä syystä häntä kutsutaan Jumalan ystäväksi.

Mitä merkitystä näillä tapahtumilla on sitten nykypäivänä?

Raamatusta löytyy kaikkia koskettava lupaus. Myös meistä jokainen kelpaa Jumalalle: ystäväksi, lapseksi, perheenjäseneksi – kun uskomme ja luotamme häneen, joka herätti kuolleista Jeesuksen, meidän Herramme.

Jeesus kuoli, koska hänen annettiin kärsiä häpeällinen kuolemanrangaistus meidän rikkomustemme ja syntiemme tähden. Yksi esimerkki rikkomuksesta on, että meiltä ihmisiltä löytyy kyky loukata toisia niin, ”etteivät ikinä voi antaa anteeksi”. Näin monesti kuulee sanottavan. Synnillä Raamattu tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jokaiselta meistä ihmisistä puuttuu kyky tehdä asioita, joilla olisi arvoa vielä tuhansien vuosien kuluttua.

Mitä meiltä puuttuu, sen Jumala antaa lahjaksi

Mutta sen mitä meiltä puuttuu, sen Jumala antaa lahjaksi niille, jotka sanovat Hänelle: ”kyllä kiitos!” Jos siis haluaisit tehdä päätöksen, jolla on merkitystä nyt ja vielä monen tuhannen vuoden kuluttua, voisitko sanoa sisimmässäsi Jumalalle vaikka näin:

Luotan sinuun, että pidät lupauksesi. Haluan kokea saaneeni kaiken anteeksi. Haluan tulla ystäväksesi ja lapseksesi. Haluan sanoa kyllä kiitos tälle lahjalle: ikuiselle elämälle. Kiitos että kelpaan Sinulle juuri tällaisena kuin olen.

Raamatusta löydät nämä asiat seuraavista kohdista: Room. 4:21-25, 3:23-24, Jaak 2:23 ja 1. Moos. 12:1-3, 15:6