Tavoitteemme

Haluamme seurakuntana ylittää rajoja, koska Jumalammekin tekee niin. Näin kävi esimerkiksi kun Jeesus kohtasi samarialaisen naisen: hänen elämäänsä rajoittaneet kahleet murtuivat. Myös silloin kun kokoonnumme yhteen, ylittyy rajoja. Mielestämme tärkein raja on Luojan ja luodun välillä. Rajan ylittämisestä syntyy yhteys Jumalaan. Vaikka kaikki eivät ehkä joka kerta koe Jumalan läheisyyttä yhtä voimakkaana, tuon rajan ylittäneillä on mahdollisuus koskettaa myös muita.

Tavoite rajojen ylittämisestä kertoo arvoistamme, jotka ovat vapaus, reiluus ja avoimuus. Käytännössä vapaus näkyy kirjoittamattomista, uskonnollisista säännöistä luopumisena ja henkilökohtaisten vakaumusten löytämisenä. Reiluus on mielestämme sitä, että yritämme auttaa kaikkia ylittämään rajoja – kouriintuntuvia, hengellisiä ja henkisiä. Avoimuus toteutuu suhteissa toisiin seurakuntiin, yhteiskunnallisiin toimijoihin ja yksilökristittyihin. Avoimuutta on myös kritiikin vastaanottaminen ja sen antamiseen rohkaisu.

Haluamme toimia monin tavoin ulospäin suuntautuneesti. Jotkut meistä ovat aivan luonnostaan sosiaalisempia, toisille Pyhä Henki näyttää lahjoittaneen vieraanvaraisuuden ja avoimuuden lahjan. Toiset ovat saaneet Raamatun Sanan ja muiden antaman esimerkin rohkaisemina oppia hymyilemään, esittäytymään ja jopa juttelemaan tuntemattomille. Näin on voinut syntyä syvä, vuosia ja vuosikymmeniä jatkuva ystävyys. Näemme toisen päästämisen lähelle, avautumisen ja uskalluksen kysyä syviä, merkittäviä asioita tärkeänä. Haluamme, että jokainen voi tuntea olevansa tervetullut ja ilmapiirin lämmin niin ensimmäisellä kuin myöhemmilläkin kerroilla. Haasteellisissa elämäntilanteissa haluamme kulkea toistemme rinnalla ja rohkaista toisiamme myös erilaisten rajojen ylittämiseen.

Tämä tavoite on meille haaste. Vaikka se osaksi toteutuukin jo kohtaamisissamme, otamme mielellämme vastaan myös palautteesi. Ainakin haluamme avoimin mielin kuunnella näkemyksesi.

Jos uteliaisuutesi heräsi, ota rohkeasti yhteyttä millä tahansa viestimellä tai poikkea käymään. Ilahdumme jokaisesta vierailijasta – tervetuloa niin tutut kuin tuntemattomat! Haluamme antaa sinulle jotain siitä, mitä olemme itse lahjaksi saaneet.

”Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.” 1. Johanneksen kirje, luku 3 jae 2.

Turun Raamattu Puhuu –seurakunta

Ismo Haapala, pastori

Sähköposti:  ismo.haapala(ät)armossa.fi

Matkapuhelin: 040 5947 228

 

Näky

Turun Raamattu Puhuu -seurakunta